Kastje

Het kastje in proces

Waarvan

Ik heb deze tweede periode van het tweede leerjaar in de praktijk les een kastje gemaakt. Het is een zwart geschilderd kastje gemaakt van gegrond mdf, met een eikenhouten lade. Het is een strak kastje en de houten lade geeft het zwarte kastje een warme uitstraling. Het kastje is geschilderd met eerst 2 lagen zwarte grondverf en als laatste laag een mat zwarte verf. De houten lade heb ik afgewerkt met een naturel olie met verharder.

Mijn mening

Ik vond het heel leuk om deze periode een kast te maken. Het was leuk om heel veel technieken uit te voeren en met verschillende materialen te werken. Het was een lastige opdracht omdat je goed een planning aan moet houden om niet vast te lopen. 

Leerpunten

 

Ik heb geleerd dat je nooit de paring moet veranderen. Dat heb ik namelijk wel gedaan waardoor ik in de knoei kwam met groeven vrezen. 

 

Ook heb ik geleerd hoe ik het beste een tussen plankje kan vrezen met de lamello. Door een mal te gebruiken voorkom je dat het scheef gaat. De mal klem je vast met lijmtangen en dan zet je daar je vrees tegen aan.